Aanvullende verzekerd? Grote kans dat jouw behandeling voor acne wordt vergoed!

Voor de behandeling van acne(littekens) of acne gerelateerde klachten kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Deze vergoeding komt uit het aanvullende pakket. Soms is er een verwijzing nodig van je huisarts of specialist maar meestal niet. Kijk hiervoor in je polisvoorwaarden of vraag het na bij je zorgverzekering. Contact opnemen met mij voor de mogelijkheden mag uiteraard ook, ik help je graag.

Welke behandelingen worden vergoed?

Voor de behandeling van acne en acnelittekens kunnen verschillende behandelingen ingezet worden zoals het uitreinigen van de huid, chemische peelingen en microneedling. Dat kunnen wij in overleg tijdens een intake bespreken.

Wordt het hele bedrag van de behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar wat je vergoed krijgt. De ene zorgverzekeraar vergoedt 75% van de behandeling tot aan een maximaal bedrag, een ander vergoed eenmalig een hoog bedrag en daarna niets meer. Handig om dit even bij jouw zorgverzekeraar na te vragen.

Moet ik mijn  behandeling zelf betalen of gaat dit rechtstreeks via de verzekering?

Na de behandeling reken je deze zelf af. Hierna ontvang je direct een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.